Bedrijfsservies.nl

Glaswerk

Glazen in huisstijl

Bedrijfsservies.nl levert longdrinkglazen, limonadeglazen, bierglazen, borrelglazen, thee- en koffieglazen, whiskyglazen, wijnglazen enzovoort. Uiteraard is het mogelijk om glazen te bedrukken in uw huisstijl. Hierbij moet u wel rekening houden met enkele eigenschappen van glas.

Soorten glas
Er zijn verschillende soorten glazen. Deze zijn niet allemaal geschikt om te bedrukken.

  •    Glazen gemaakt van ‘niet gehard’ ofwel ‘geperst’ glas. Te gebruiken voor dranken onder de 80 graden. Te bedrukken.
  •    Glazen gemaakt van ‘tempered’ ofwel ‘gehard’ glas. Te gebruiken voor warme dranken. Deze kunnen worden bedrukt, maar verliezen de eigenschappen van gehard glas in het proces.
  •    Dubbelwandige glazen. Deze zijn gemaakt van borosilicaat glas en zijn sterk hittebestendig. Niet geschikt om in te branden.

Wilt u koffie en thee in glazen schenken, dan moeten deze van ‘gehard’ glas zijn of dubbelwandig. De glazen op de foto’s met een ‘T’ zijn van gehard glas.

Advies over het juiste glas
Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken. We kunnen u passend advies geven over de mogelijkheden die het beste passen bij uw wensen.

Afwasbestendig
Glas is kwetsbaarder dan porselein. U moet er daarom rekening mee houden dat bedrukkingen op glas eerder zullen beschadigen in een afwasmachine dan bij porselein. Glasbedrukkingen zijn dan ook wel afwasbestendig, maar in beperkte mate afwasmachine-bestendig bij intensief gebruik.