Glazen

Glas is beschikbaar in verschillende soorten. Je hebt bijvoorbeeld geperst en gehard glas. Het gebruik van het glas is belangrijk bij de keuze. Wilt u koffie en thee in glazen schenken, dan dient het glas gehard te zijn.
Men noemt dit tempered glas. (Kijk hiervoor bij de theeglazen) Niet gehard glas is bruikbaar voor dranken onder 80 graden. De tempered glazen worden niet bedrukt. De speciale eigenschappen van dit glas verdwijnen als ze nog een keer ingebrand worden.

De niet geharde glazen kunnen uiteraard wel bedrukt worden. Glasbedrukking is wel afwasbestendig, maar in beperkte mate
afwasmachine-bestendig.

 
Dubbelwandige glazen

Double Feeling is een dubbelwandig glas, en is gemaakt van borosilicaat glas. Borosilicaat glas heeft enkele zeer goede eigenschappen
Het is sterk hittebestendig. Dit glas weegt veel minder dan traditioneel glas en het is erg krasbestendig. Ook na vele malen in de afwasmachine is het nog mooi helder.

De glazen uit de serie Double Feeling zijn geschikt voor zowel warme als koude dranken.Door de dubbele wand is het glas sterk geïsoleerd, er ontstaat geen condens aan de buitenzijde en de glazen blijven handwarm, ook met hete koffie of thee.